Høstens kurs er fulltegnet og i gang. Nye datoer er klare!
Artikler og historier Studier Oversikt alle tilbud Om oss Spørsmål? Innlogging

Hvordan søsken husker samme situasjon ulikt

Spente går de inn i konsertsalen. Begge gleder seg like mye. Det er musikk de kjenner godt, men første gang de skal oppleve den på konsert. Det kribler av forventning hos dem begge.

De finner plassene sine og musikken starter. Lyder, farger, følelser, minner, sangere, orkester, nynning som ingen hører, smil, blikk.

Den ene lener seg forover med glitrende øyne

Hun suger inn fargene, stemningen, bevegelsene, kostymenes sammensetning og betydning. Mimikk, kroppsspråk og selve musikken formidles så sterkt at hun får gåsehud og klump halsen.

Hun fanger alle inntrykkene, også scenearbeiderne som raskt rigger til neste akt, lyskasterne og de fascinerende mønstrene de lager på taket.

Hun lever seg helt inn i det.

Den andre lukker øynene.

Hun lar musikken omslutte seg. Lar de sterke, høye tonene treffe henne i magen så hardt at tårene kommer. Det stille og lave smyger seg inn i ørene og kryper inn under huden. Hører samspillet, personligheten og følelsene som formidles.

Instrumentene er stemmer med et budskap. Samspillet og historien gir lydkulisser som påvirker kropp og følelser.

Hun lever seg helt inn i det.

Historier


Når opplevelsen er slutt er de enige om at det var en fantastisk forestilling, de er fulle av følelser og behøver ikke å si så mye.

Takk for opplevelsen, sier de til hverandre, med visshet om at et godt minne er skapt. Når de kommer hjem forteller de nok to ulike historier.

 

De er søstre

De er like og ulike. De ligner på hver sin forelder og er genetisk ulike, men folk sier likevel at de ligner på hverandre. Arv og miljø. Mimikk og fysikk. De har opplevd hele barndommen sammen.
De husker ulikt.

Fem sanser

De fleste mennesker har fem sanser: Syn, hørsel, følelser (berøring), lukt og smak.

Vi bruker dem alle hele tiden, og vi har en preferanse på en av dem.


Den ene søsteren bruker det visuelle mest, både i inntrykk og uttrykk. Den andre søsteren bruker det auditive mest, både i inntrykk og uttrykk.

Forståelsen av sansene gir oss innsikt i kommunikasjon, hvordan vi legger merke til ulike ting i samme situasjon, og hvordan vi med kunnskap om dette kan skape bedre dialog og relasjoner.

 

Vi er født sånn


Da søstrene var barn og tenåringer var den ene opptatt av gitarspilling, sang, ablegøyer. Den andre drev med tegning, lesing, dans.

Gjett hvem av dem som lukket øynene i konsertsalen? Hvem tok bilder av mønstrene som lyskasterne lagde i taket?

Som voksne har vi kunnskap og forstår ulikheten. Det er fantastisk interessant!

 

 


Ta testen selv, med familien, med kollegaer. Finn ut hvilket sansesystem du bruker mest, og bli bedre kjent med dine nærmeste.
Du vil nok få deg noen aha-øyeblikk! Lærerikt og morsomt!

Ta en gratis og morsom liten språktest nå!

Og når du vil lære MER om deg selv og verktøy for god kommunikasjon, ledelse og målsetning, da kan di snakke med oss om NLP-utdanning. Ett eller flere trinn.

 

 

 

Close

Uforpliktende forespørsel om coaching

I kommentarfeltet kan du skrive litt om tema om du ønsker, hvor du bor eller annen relevant info.
Vi kontakter deg innen 2 arbeidsdager.
Du kan også ringe oss direkte på 4043 7000