MetaResource går inn i SCALA - Scandinavian coaching and leadership academy. Stor nyhet, les her!
Artikler og historier Studier Oversikt alle tilbud Om oss Spørsmål? Innlogging

Radioen

Da jeg vokste opp, var det en liten radio hos meg.  Den var alltid på men den hadde dessverre kun noen få radiostasjoner.

37.2 Du er ikke god nok
45.3 Du er ikke viktig nok
25.1 Du er en synder og Gud elsker ikke deg

Lyden og programmene i de stasjonene var støyende, tung og uklar. Det ga meg ikke noe glede, men jeg visste ikke at det fantes noe annet å lytte på.  Noen ganger slo jeg den av, men så kom noen andre og bare slo den på igjen.  Jeg ga opp og etterhvert ble jeg bare vant til å høre det og tenkte: “sånn er det bare med radioene.”

 

En dag dro jeg på besøk til en venninne.  Hun hadde akkurat samme radio som meg, men den spilte noe helt annet.  Jeg kunne ikke forstå det, det var jo samme radio, men hennes stasjoner spilte noe som ga meg glede og energi.  Jeg studerte hennes radio.  Det måtte jo være noe forskjell. “Hvilken stasjon hører du på?” Spurte jeg henne. “Dette har jeg aldri hørt før.”

 

Hun så på meg helt forvirret og sa: “Seriøst!? Aldri hørt på den stasjonen før?
Den er «102,5 Dette klarer du så godt!”

 

Det synes jeg var litt rart.  Hvorfor hadde jeg aldri hørt på dette.  Stasjonen fantes ikke en gang på min radio.

 

“Du, min radio kommer kun til 75,5 Livet er urettferdig. 102,5 dette klarer du så godt!? Hvordan fikk du radioen din opp til 102,5?” spurte jeg.

 

Da sa hun: “du må jo løfte frekvensen på din radio.” 

 

Jeg lot som om jeg forstod.  Men det gjorde jeg ikke.  “Løfte frekvens?” Hva betydde det? Jeg lagde en unnskyldning for å komme meg fort hjem.  Jeg måtte finne ut hvordan jeg kunne tune inn på den nye stasjonen, men jeg var for flau til å spørre min venninne.  

Jeg hadde ikke noe peiling på hvordan, men å tenke at det var mulig å få oppleve den gode lyden og stemningen hos meg, var mer enn nok motivasjon for å prøve.  Hun hadde jo samme radio som meg!  Dette bør være helt mulig.  Alt jeg kunne tenke på var: 102,5 dette klarer du så godt!

 

Jeg ble helt besatt av å finne ut dette.  Prøvde med å løfte radioen fra det ene bordet til det andre - ingenting.  Prøvde å slå av og på, skru av lyden, sette den lavere, bytte om og om og om igjen.  Det fungerte ikke, men jeg visste at det fantes en måte.  

 

Etter mange mislykkede forsøk oppdaget jeg plutselig en knapp.  Ved siden av den sto AM-FM. Det var lys på AM.  Jeg trykket på knappen, så gikk lyset fra AM til FM og plutselig hører jeg den nydelige lyden av 102,5 dette klarer du så godt.  

 

Jeg hadde funnet ut hvordan jeg kunne løfte frekvensen. Og med det hadde jeg også funnet en haug med nye stasjoner å glede meg til å høre og oppleve, for resten av livet.

 

- Ginnette Sandberg

 


Har du finnet riktig frekvens og radiostasjon for ditt liv?
Denne historien er skapt som lekse av Ginnette som er student på trinn 1 – selvledelse og kommunikasjon.

 

Close

Uforpliktende forespørsel om coaching

I kommentarfeltet kan du skrive litt om tema om du ønsker, hvor du bor eller annen relevant info.
Vi kontakter deg innen 2 arbeidsdager.
Du kan også ringe oss direkte på 4043 7000