Høstens kurs er fulltegnet og i gang. Nye datoer er klare!
Artikler og historier Studier Oversikt alle tilbud Om oss Spørsmål? Innlogging

Torbjørg uten filter

Da jeg vokste opp følte jeg meg alltid usikker og det jeg så på som uperfekt. Jeg trodde at perfekt var hvordan du ble selvsikker og populær. Jeg har også følt meg overvektig mer eller mindre hele livet. Aldri passet inn og alltid slitt med å finne klær som virkelig passer.

Samtidig var jeg sterk. Sterkere enn mange av vennene mine. Jeg husker at pappa fortalte meg historier om hvordan jeg var et godt forsvar på håndball laget mitt, og at han syntes synd på jenta på det andre laget som måtte møte meg. I stedet for å få økt selvtillit av dette, ble det noe jeg følte meg flau over, og jeg så på det å være sterk som en feil.

Innerst inne har jeg heldigvis alltid hatt et behov for å leve livet mitt slik jeg ønsket at det skulle være. Jeg ønsket alltid å leve et liv der jeg følte meg selvsikker uten å bli dømt. 

Heldigvis har den delen av meg vunnet noen ganger i løpet av livet mitt og gitt meg flere opplevelser som jeg nå kan se tilbake på med stolthet. Jeg får også kommentarer om at det var tøft gjort. For meg var det nødvendige valg for at jeg skulle utvikle meg og ikke bli sittende fast i den tilstanden jeg var i. Det var en måte for meg å flykte unna og unngå identiteten min. I tillegg til at det var et forsøk på å finne min virkelige identitet.

Et tøft valg var å reise til Australia. Jeg kjøpte en flybillett med åpen retur og ga meg selv muligheten til å reise tilbake hvis jeg ikke likte meg der. Jeg ble i 3 år og fullførte studiet i Internasjonal Business. I løpet av disse årene fikk jeg mulighet til å utforske personen jeg egentlig ønsket å være på mange områder. Det var som om jeg hadde fått blanke ark og kunne skrive om historien min.

Selv om dette var en flott mulighet til å begynne på nytt, ble jeg snart innhentet av min underliggende sannhet om hvordan jeg ikke kunne være vellykket og populær siden jeg ikke var perfekt eller tynn nok.

Sakte og ubemerket falt jeg tilbake i gamle vaner. Jeg fant perfekte unnskyldninger og gode grunner til hvorfor jeg ikke kunne leve inn i den identiteten jeg ønsket å ha....

(fortsettelse følger under bildet...)

Et lite hopp frem til 2015 og året som komfortsonen min skulle bli utfordret, og at jeg fant ut at det finnes flere versjoner av sannheten enn min egen..

Dette var året jeg valgte å starte på NLP Practitioner ved MetaResource.

Allerede første modul gikk jeg hjem med ny kunnskap og innsikt om at vi alle sitter på nøkkelen til vårt eget liv og at vi alle har mulighet til å velge hvordan vi reagerer i alle situasjoner. Det er bare et spørsmål om valg. Hva vi velger å fokusere på i øyeblikket.

Kontrasten mellom hvem jeg var og hvem jeg visste at jeg kunne bli, ble så stor. Heldigvis var jeg i gode hender og lærte ferdighetene om hvordan jeg kunne bygge en bro mellom mitt nåværende jeg og mitt fremtidige jeg. 

Det var både gjennom coaching og studier at jeg kunne trykke på pauseknappen i livet mitt og fortsatte å skrive den historien jeg hadde startet tilbake i Australia nesten 20 år før.

Jeg bygget meg den identiteten jeg så lenge hadde drømt om. Endelig hadde jeg verktøyene til å forme livet til det jeg ønsket det skulle være.

Det ga meg en ny selvtillit som jeg aldri hadde opplevd før og jeg klarte å gjøre ting jeg tidligere ikke ville våge å gjøre av frykt for å feile. 

Den største endringen var ferdigheten til å være uperfekt og samtidig være fornøyd med det! Det var befriende og jeg begynte å få komplimenter for hvor selvsikker, vakker og glad jeg så ut til å være. 

Jeg innså at det er min indre tilstand som betyr noe!

Noen år har gått, og jeg har lært en ny leksjon. All kunnskap er ferskvare og den vedlikehold for å vare. Jeg glemte det et øyeblikk og måtte betale for det. Derfor ønsker jeg å dele dette med deg nå.

Hvilket liv vil du leve? 
Livet du velger selv eller livet som andre velger for deg?

Hilsen Torbjørg Thim. Medeier i MetaResource, coach, mor, ektefelle, medmenneske.
 
NLP Practitioner - optimal selvutvikling.
Få flere historier om meg og oss på Facebook og Instagram

 
 
 
 
 
 
Close

Uforpliktende forespørsel om coaching

I kommentarfeltet kan du skrive litt om tema om du ønsker, hvor du bor eller annen relevant info.
Vi kontakter deg innen 2 arbeidsdager.
Du kan også ringe oss direkte på 4043 7000