Høstens kurs er fulltegnet og i gang. Nye datoer er klare!
Artikler og historier Studier Oversikt alle tilbud Om oss Spørsmål? Innlogging

Bruk ferien til å tenke over hva som er viktig for deg

Nå setter sommeren inn, og ferien er rett rundt døra for de fleste av oss. Da er det tid for å senke skuldrene, slappe av, kose oss, gjøre noe annet enn det vi er vant til, gjerne leke litt og ikke minst aller helst le masse – det er i hvert fall viktig for meg.

 

Det kan være en god investering i deg selv å gå gjennom livet ditt. Ta en titt på hvordan du lever – og kanskje finner du ut at du kan og vil gjøre noen endringer.

 

Verdiene våre er det vi lever for, det vi kan gå i døden for og i ytterste fall også drepe for, og da kan det være smart å ta en gjennomgang av hva som er viktig for deg.

Det å jobbe med verdier kan være som å gå på oppdagelsestur i deg selv, for du blir bedre kjent med deg selv hver gang du tar en runde med verdiene dine og koser deg med hva som er viktig for deg.

 Vi er ulike, og ofte like også

Det meste har jeg med meg fra oppveksten – som humor, læring og rettferdighet. Andre verdier liker jeg så godt at jeg jobber dem inn; som raushet. ... og hva mener jeg med det? 
Jo, raushet synes jeg er veldig viktig – jeg tror det er en forutsetning for at verden skal utvikle seg i en god retning. Personlig kjenner jeg at jeg trenger å jobbe for å være raus med mennesker som har en atferd som går på tvers av mine verdier – som for eksempel nettroll. Jeg tar noen runder med meg selv før jeg klarer å kjenne at jeg kan sende dem vennlige tanker som at de også fortjener kjærlighet. Når jeg tenker meg godt om mener jeg at alle fortjener kjærlighet.

 

Jeg har også jobbet med å være raus i form av å unne andre suksess. Min første reaksjon er å se på dem som konkurrenter som er en trussel mot meg nesten uansett hva de har suksess med. ... og joda, det er ikke en følelse jeg er stolt av, men den kommer sprettende når jeg har litt dårlige dager. Siden jeg synes det er herlig å være rundt rause mennesker, så anstrenger jeg meg for å være raus jeg også – og det funker.

 

Hver gang jeg jobber med verdiene mine, blir jeg oppstemt fordi jeg da jobber med noe som er viktig for meg – jeg elsker verdiene mine og kjenner at det er betydningsfullt. Det samme opplever jeg sammen med kundene mine og studentene mine – det gjør noe med dem å jobbe med verdier.
Ansiktene lyser, smilet ligger på lur og det blir en god energi i rommet.

Om du nå tenker at dett er en perfekt feriesyssel så har du helt rett.

 

Jeg har en liten film på YouTube der jeg snakker mer om verdier og hva som er viktig.

Ta med deg det du trenger til din sommer.

Den finner du her.

 

 

Der finnes det også ei lenke til et arbeidsark jeg har laget der du kan jobbe med hva som er viktig for deg.

Skriv ut eller last ned dokumentet på datamaskina og skriv inn der. NB! Det er viktig å laste ned så du kan lagre og beholde det du skriver.

 

Smil mye, le ofte og gjør noe som kiler i magen.

Klem fra

tone

Close

Uforpliktende forespørsel om coaching

I kommentarfeltet kan du skrive litt om tema om du ønsker, hvor du bor eller annen relevant info.
Vi kontakter deg innen 2 arbeidsdager.
Du kan også ringe oss direkte på 4043 7000